10 motive pentru care am ales sa infiintam partidul rezist

10 motive pentru care am ales sa infiintam partidul rezist

Atunci cand am iesit in strada ca simpli cetateni am reusit sa amanam, nu sa schimbam planul politicienilor PSD-ALDE-UDMR de a modifica legile justitiei, de a subordona procurorii unui om politic corupt si cu apucaturi de dictator, prin ministrul justitiei si de a pune politicienii deasupra legii.

Am inteles ca doar strada nu este suficient, iar putini dintre cei aflati in parlament sunt dispusi sa lupte impotriva celor care duc Romania inapoi in comunism. Si atunci am pornit pe calea dificila, dar, speram noi, eficienta politic, de a ne constitui in partid. Din urmatoarele motive:

  1. Am participat activ la aproape toate protestele #rezist.
  2. Am militat toata viata impotriva establishmentului politic actual, caracterizat prin coruptie, incompetenta si rea credinta.
  3. Am presupus ca politicienii de rea credinta vor confisca acest nume. Si am avut dreptate, un grup de la Pitesti ce avea legaturi directe cu PSD a dorit sa inregistreze numele REZIST.
  4. Nu am creat un partid pentru o mana de oameni cu initiativa. Nici nu avem cum. Partidul este deschis catre toti oamenii de buna credinta care doresc sa fie reprezentati politic.
  5. Doar actiunea strazii si in justitie nu este suficienta pentru a opri reaua credinta. Insa este foarte importanta. De aceea vom participa atat la viata politica, cat si la protestele civice, atunci cand politicienii vor ataca societatea civila.
  6. Rezistenta este ceea ce facem de peste 70 de ani: rezistam virusului comunist, in toate formele sale. De aceea termenul REZIST ni se potriveste nu numai ca partid, ci ca intreaga natiune.
  7. Dorim sa redam oamenilor cinstiti, cu etica muncii, care doresc libertate, egalitate si prosperitate, precum si celor interesati de responsabilitatea sociala a statului, uneltele necesare pentru a putea implementa toate aceste drepturi si adevaruri fundamentale.
  8. Sustinem si o vom face in continuare, actiunea societatii civile, ca forma de expresie a tuturor acelor situatii in care clasa politica nu se aliniaza cu structura tarii pe care au jurat sa o serveasca.
  9. Dorim sa identificam pe toti acei lideri de buna credinta pe care strada strada i-a scos in fata la protestele rezist si sa ii implicam, cu voia lor, in cladirea unei Romanii prospere si viguroase.
  10. Romania are nevoie de partide noi, fara radacini in FSN-ism, care sa propuna electoratului acele mesaje pe care strada le-a initiat si care s-au facut auzite de atatea ori: fara corupti, justitie independenta, controlul averilor ilicite, transparenta decizionala, … dar si proiecte care sa ajute Romania: educatie, sanatate, infrastructura, stat suplu si eficient.