10 motive pentru care am ales să înființăm Partidul REZIST

10 motive pentru care am ales să înființăm Partidul REZIST

Atunci când am ieșit în stradă ca simpli cetățeni am reușit să amânăm, nu să schimbăm planul politicienilor Partidelor Parlamentului ILEGAL de a modifica legile justiției, de a subordona procurorii unui om politic corupt și cu apucături de dictator, prin ministrul justiției și de a pune politicienii deasupra legii.

Am înțeles că doar strada nu este suficient, iar puțini dintre cei aflați în parlament sunt dispuși să lupte împotriva celor care duc România înapoi în comunism. Și atunci am pornit pe calea dificilă, dar, sperăm noi, eficientă politic, de a ne constitui în partid. Din următoarele motive:

  1. Am participat activ la aproape toate protestele #rezist.
  2. Am militat toată viața împotriva establishmentului politic actual, caracterizat prin corupție, incompetență și rea credință.
  3. Am presupus că politicienii de rea credință vor confisca acest nume. Și am avut dreptate, un grup de la Pitești ce avea legături directe cu PSD a dorit să înregistreze numele REZIST.
  4. Nu am creat un partid pentru o mână de oameni cu inițiativă. Nici nu avem cum. Partidul este deschis către toți oamenii de bună credință care doresc să fie reprezentați politic.
  5. Doar acțiunea străzii și în justiție nu este suficientă pentru a opri reaua credință. Însă este foarte importantă. De aceea vom participa atât la viața politică, cât și la protestele civice, atunci când politicienii vor ataca societatea civilă.
  6. Rezistența este ceea ce facem de peste 70 de ani: rezistăm virusului comunist, în toate formele sale. De aceea termenul REZIST ni se potrivește nu numai ca partid, ci ca întreagă națiune.
  7. Dorim sa redăm oamenilor cinstiți, cu etica muncii, care doresc libertate, egalitate și prosperitate, precum și celor interesați de responsabilitatea socială a statului, uneltele necesare pentru a putea implementa toate aceste drepturi și adevăruri fundamentale.
  8. Susținem și o vom face în continuare, acțiunea societății civile, ca formă de expresie a tuturor acelor situații în care clasa politică nu se aliniază cu structura țării pe care au jurat să o servească.
  9. Dorim să identificăm pe toți acei lideri de bună credință pe care strada i-a scos în față la protestele REZIST și să îi implicăm, cu voia lor, în clădirea unei Românii prospere și viguroase.
  10. România are nevoie de partide noi, fără rădăcini în FSN-ism, care să propună electoratului acele mesaje pe care strada le-a inițiat și care s-au făcut auzite de atâtea ori: fără corupți, justiție independentă, controlul averilor ilicite, transparență decizională, … dar și proiecte care să ajute România: educație, sănătate, infrastructură, stat suplu și eficient. Cu Dumnezeu înainte.