ATENȚIE, ALEGERILE LOCALE SUNT FRAUDATE DE CĂTRE PARTIDELE PARLAMENTARE!

ATENȚIE, ALEGERILE LOCALE SUNT FRAUDATE DE CĂTRE PARTIDELE PARLAMENTARE!

Partidele parlamentare, care au primit finanțare de la Bugetul de Stat, nu respectă calendarul AEP, desfășurând campanie electorală ilegală prin mesh-uri și afișe electorale uriașe pe clădiri, prin panouri publicitare și în mass-media.

În același timp, Partidul REZIST este obstrucționat ilegal și abuziv în campania de strângere a semnăturilor de susținere pentru alegerile locale. Menționez că Partidul REZIST NU a primit niciodată finanțare din bani publici și nici de la ONG-uri.

Confom AEP, începând din data de 20.07.2020 partidele pot strânge semnături de susținere pentru alegerile locale.

În data de 20.07.2020, Partidul Rezist a depus cerere către Primăria Municipiului Timișoara pentru amplasarea unui pavilion în Piața Victoriei, în spațiul destinat pentru strângerea de semnături de susținere pentru alegerile locale. Administrația primarului Nicolae Robu ne-a respins cererea motivând că nu avem avizul DSP, deși  în cererea tipizată de pe site-ul Primăriei nu este specificat că ar fi necesar un astfel de aviz.

Am solicitat administrației primarului Nicolae Robu să ne indice procedura și baza legală în temeiul căreia este necesar acest aviz de la DSP,  însă nu ni s-a indicat nicio bază legală care să prevadă acest aviz.

Am făcut cerere către DSP Timiș pentru a obține avizul pentru amplasarea pavilionului necesar  desfășurării  campaniei de strângere de semnături  de susținere pentru alegerile locale, iar răspunsul DSP specifică foarte clar că astfel de avizări nu intră în atribuțiile DSP. Am revenit la cererea către Primărie, obținând aprobarea pentru pavilion cu mare întârziere, în data de 31.07.2020.

În concluzie, administrația actuală a primarului Nicolae Robu a tergiversat nejustificat și a întârziat abuziv aprobarea pavilionului Partidului REZIST, obstrucționând ilegal, timp de 12 zile, campania de strângere de semnături de susținere pentru alegerile locale a Partidului REZIST.

După restricționarea ilegală timp de 12 zile a dreptului Partidul REZIST de a strânge semnături de susținere, chiar de ziua TIMIȘOAREI, în 3 august, administrația primarului Nicolae Robu a distanțat fizic timișorenii de pavilionul Partidului REZIST prin montarea de garduri și depozitarea de moloz chiar lângă pavilionul partidului.

Partidul REZIST cere instituțiilor abilitate ale statului român să se sesizeze că este încălcată Legislația Electorală din România.

O TIMIȘOARĂ SIGURĂ, CU CETĂȚENI LIBERI!

Veniți în Partidul REZIST cu toții să scăpăm România de criminali și de hoți!

Petrică Folică,
Președintele Partidului REZIST