PAS CU PAS SPRE DICTATURĂ!

PAS CU PAS SPRE DICTATURĂ!

 

ATENȚIE! România și încă trei state membre ale Consiliului Europei, respectiv Republica Moldova, Letonia și Armenia, au activat articolul din Conventia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogari de la aplicarea acesteia în condițiile stării de urgență decretate ca urmare a coronavirusului, potrivit France Presse, citata de Agerpres.

Dragi români,
cu excepția dreptul la viață și interzicerea torturii, se poate renunța la orice drept al omului. Consider cel puțin hazardată această solicitare a Guvernului României și, ca Președinte al Partidului REZIST, sunt obligat să o denunț publicului. AȘA CEVA NU SE POATE FACE! Nu suntem în război cu oamenii sau cu vreun alt stat, ci cu un nenoricit de virus care putea fi stopat prin închiderea frontierei României la începutul crizei din Italia și, ca în Israel, plasarea tuturor celor care intră în țară în carantină la graniță.
PS: Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei tocmai a spus că drepturile omului trebuie respectate inclusiv în perioada de combatere a COVIT-19
PPS: Articolul 15 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului prevede că ”în caz de război sau de alt pericol public care ameninţă existenţa unei naţiuni”, un stat membru ”poate lua măsuri derogatorii de la obligaţiile prevăzute în Convenţie, în măsura strictă în care situaţia o impune şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu contravină altor obligaţii care decurg din dreptul internaţional”.
 
ROMÂNIA DEASUPRA TUTUROR INTERESELOR! 
Partidul REZIST luptă pentru o Românie liberă, democrată și puternică. 
 
Petrică Folică, 
Președintele Partidul REZIST