ROMÂNIA, SUFLETUL NOSTRU

ROMÂNIA, SUFLETUL NOSTRU

Dragi români,

sufletul nostru are și stări frumoase, gingașe, pline de sensibilitate, de duioșie… Dar, adesea, are și stări întunecate, învolburate, la fel de dureroase ca și bolile trupului.
Voltaire notează câteva din stările bolnave ale sufletului pe care omul le trăiește din cauza răutății semenilor, a nedreptăților de tot felul din societate: (…) tulburare, cutremurare, pasiune, manie, nebunie, furie, turbare: iată stările prin care trece acest biet suflet omenesc. Și înțeleptul francez ne da acest sfat: Să căutam leacuri pentru bolile sufletului, care sunt la fel de funeste și dătătoare de moarte ca și bolile trupului. (…) Pacea inimilor noastre este cea mai mare bogăție. (Am citat din Voltaire, „Dicționar filozofic”).
Ba mai mult, un suflet curat, bun, senin, liniștit poate fi tămăduitor pentru bolile trupului, așa cum îi scrie Descartes prințesei Elisabeta de Boemia în „Pasiunile sufletului” (subiect despre care am scris doua gânduri).
O ectenie din Liturghia ortodoxa are aceasta cerere către Dumnezeu: „Înger de pace, credincios îndreptător, păzitor al sufletelor și trupurilor noastre, de la Domnul sa cerem”.
Și ma gândeam… Da, în fiecare zi a vieții noastre să cerem lui Dumnezeu un înger de pace pentru bietul nostru suflet, atât de copleșit de tristeți, de deznădejdi, învolburat, inținat de urăciunile și spurcăciunile acestei lumi în care trăim!

ROMÂNIA DEASUPRA TUTUROR INTERESELOR!
Partidul REZIST luptă pentru o Românie democrată și puternică, liberă de Mafia Comunisto-Securistă din instituțiile statului român.

 

sursa YouTube