VIDEO. Timişoreanul care a depus statutul Partidului Rezist la Tribunalul Bucureşti

VIDEO. Timişoreanul care a depus statutul Partidului Rezist la Tribunalul Bucureşti

În 3 martie 2017 un timișorean a trimis la Tribunalul București actul constitutiv și statutul Partidului Rezist.

Conform registului electronic al acestei instanțe, documentele au fost înregistrate aici, astfel fiind blocată o iniţiativă similară a unui grup din Argeş. Documentele au fost întocmite în 27 februarie 2017 şi autentificate la un notar din Timişoara.

Timișoreanul Petrică Folică spune că astfel a reușit să blocheze o inițiativă similară a unui grup de persoane din Județul Argeș care ar fi încercat să înregistreze simbolul #rezist și la OSIM, grup despre care spune că avea intenții ascunse fără nicio legătură cu motivele pentru care sute de mii de români au protestat din momentul tentativei Guvernului Tăriceanu de a schimba Codul Penal prin OUG 13.

”Ei au mințit când au spus că au înregistrat la OSIM simbolul #rezist. Nu se putea face procedural așa de repede. În acel moment am decis să întocmesc statutul și documentele constitutive ale Partidului Rezist și să demarez primul procedura la Tribunalul București. În 3 martie 2017 am trimis documentele, autentificate notarial, la instanță, pentru a legaliza partidul. Cunosc foarte bine procedura și legea și dosarul este complet, nu văd de ce l-ar respinge instața. Teoretic, legal, am fost primul, respect condițiile impuse de lege și Tribunalul București ar trebui să accepte înființarea acestui partid. Din acest motiv cei de la Argeș nu s-au mai dus să înregistreze partidul, deși îi așteptau toate televiziunile”, a declarat Petrică Folică.

Partidul Rezist a fost fondat cu trei persoane.

”Este un partid de Centru – Dreapta care militează pe pentru eliminarea corupților din funcțiile publice, pentru aplicarea Punctului 8 din Proclamația de la Timișoara care impunea o interdicție la funcții publice pentru foști securiști și activiști de partid. Pe termen imediat, cerem demisia lui Dragnea, Tăriceanu și a tuturor inculpaților și condamnaților care sunt pe funcții publice”, a mai explicat Folică.

Timișoreanul a mai spus că Partidul Rezist este un partid care va milita pentru orientarea europeană a României și pentru consilidarea parteneriatului militar cu NATO. ”Suntem declarat împotriva apropierii de Rusia, ca să fie foarte clare lucrurile”, a mai spus Folică.

Continuarea pe malinbot.wordpress.com